Behandelmethoden

Er zijn nog talloze andere behandelmethoden die onze fysiotherapeuten tot hun beschikking hebben. Het is onmogelijk alle mogelijkheden te benoemen maar we willen een aantal mogelijkheden kort toelichten.

Arbofysiotherapie

De fysiotherapeut is gericht op het behandelen van werk gerelateerde klachten. Werk gebonden factoren die aan de orde komen zijn: werkhouding, werdplek, werktaken, werkduur en werkorganisatie.

McKenzie

De Mckenzie methode is een behandelingsmethode voor mensen met klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Het is een duidelijk afgebakend systeem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. McKenzie is uitermate geschikt voor mensen met rug-en nekklachten al dan niet met uitstralingspijnen, tintelingen naar  de benen of armen. Tevens kan deze methode ook toegepast worden voor andere gewrichten, waaronder schouder, elleboog, heup, knie, voet.

Butler

Neurale mobilisaties is een behandelmethode die is ontwikkeld door David Butler in Australië en kan onderdeel uitmaken van onze fysiotherapeutische behandeling. Een aantal van onze fysiotherapeuten heeft zich in deze behandelmethode gespecialiseerd. Het doel van deze behandeling is het opsporen van problemen in bewegen van de zenuwen en de behandeling hiervan. Onze therapeuten zullen u persoonlijk en deskundig uitleg geven over waar eventuele knelpunten in de zenuwen zich bevinden. Een zenuw moet zich namelijk kunnen bewegen in het lichaam omdat een zenuw niet kan worden uitgerekt. Wanneer er ergens een druk op de zenuw komt kan de zenuw niet meer goed door bijvoorbeeld uw arm of been bewegen, waardoor de zenuw pijn gaat geven in zijn verloop in uw ledematen.

Cyriax

De methode Cyriax is gebaseerd op orthopedische geneeskunde. Deze behandelmethode richt zich op ontstekingsgerelateerde klachten van gewrichten, spieren, pezen en banden waarbij ook vaak een bewegingsbeperking wordt gevonden. Cyriax combineert de orthopedische geneeskunde met technieken uit de manuele therapie. Door middel van onderzoek worden alle structuren in het betroffen gebied getest, totdat de oorzaak van uw klacht bekend is.
Een deel van de fysiotherapeutische behandeling is het uitvoeren van dwarse fricties (massagetechniek) op de geïrriteerde pezen en banden. Een ander deel van de behandeling is de gewrichtsmobilisatie om de beweeglijkheid in het gewricht te herstellen. Tot slot vindt er ook spierstabilisatie plaats (door middel van oefentherapie) om spieren en pezen sterker te maken. Kenmerkend voor Cyriax is de systematiek van het onderzoek dat steeds op dezelfde wijze wordt uitgevoerd, waardoor er een heldere diagnose wordt verkregen.